Rebalans budžeta usaglašen sa MMF

Bez autora
Nov 09 2010

Ministarka finansija Dijana Dragutinović izjavila je da je sa predstavnicima MMF-a usaglašen rebalans budžeta za 2010. godinu i da će on za dva do tri dana biti upućen u skupštinsku proceduru. Budžet za 2011. godinu trebalo bi da bude uslaglašen najkasnije do 15. decembra.Rebalans predviđa veći deficit za 12,8 milijardi dinara, nego što je bilo predviđeno budžetom za ovu godinu. Pregovori sa MMF-om biće nastavljeni, a sledi usaglašavanje o budžetu za 2011. godinu.

Rebalans budžeta usaglašen sa MMFRebalans budžeta za 2010. godinu, koji bi uskoro trebalo da bude upućen u skupštinsku proceduru, predviđa veći deficit za 12,8 milijardi dinara, izjavila ministarka Dragutinović.

Ministarka finansija Dijana Dragutinović izjavila je da je sa predstavnicima MMF-a usaglašen rebalans budžeta za 2010. godinu i da će on za dva do tri dana biti upućen u skupštinsku proceduru.

Prema njenim rečima, budžet za 2011. godinu trebalo bi da bude uslaglašen najkasnije do 15. decembra.

Dragutinovićeva je rekla da rebalans predviđa veći deficit za 12,8 milijardi dinara, nego što je bilo predviđeno budžetom za ovu godinu.

Ministarka je rekla da će pregovori sa MMF-om biti nastavljeni, napominjući da sledi usaglašavanje o budžetu za 2011. godinu.

"On će biti usaglašen i pre 15. decembra i sigurna sam da ćemo završiti i 6. reviziju stend-baj aranžmana sa MMF, kao što smo i dosadašnje revizije završili", naglasila je ministarka.

Dragutinovićeva je navela i da će u januaru biti povećane plate i penzije i da će u budžetu biti sredstava za to.

Upitana za izmene i dopune Zakona o PIO, ministarka je objasnila da je on promenjen u delu zaštite penzionera koji primaju niže penzije, tako da minimalne penzije ne mogu biti niže od 27 odsto prosečne zarade.

Dragutinovićeva je dodala da sa MMF nije postignuta saglasnost oko prosečnih plata i penzija, dodajući da misli da zakonom treba da budu zaštićeni pezioneri koji su radili pun radni staž.

Govoreći o pomoći Kraljevu, ministarka finansija je rekla da će do kraja godine za tu svrhu biti raspoloživo do milijardu dinara, a da će sledeće godine biti nešto veća budžetska rezerva, tako da Kraljevo, kako je rekla, neće ostati bez podrške države.

Na pitanje da li će država platiti dugovanja državnih institucija za komunalije, ministarka je odgovorila da je reč o neplaćenim računima još od devedesetih godina, kao i da mora najpre da ih vidi kako bi znala odgovor na to pitanje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik